همهی آنچه برای خرید یک دریل مناسب باید دانست
چگونه یک دریل مناسب پیدا کنم؟
شاید این سوال خیلی از شما باشد.برای کارهای خانگی و تعمیرات احتمالا بارها به دنبال یک ابزار برقی مناسب گشتید. ما در این مقاله به بررسی پارامترهایی که در یک دریل برای مصارف خانگی و صنعتی اهمیت دارند می پردازیم.
منبع انرژی
امروزه در بازار ۲ نوع دریل به این لحاظ وجود دارد. دریل شارژی (CordLess) و دریل برقی (Corded) . در مورد باتری های دریل های شارژی چند مورد با اهمیت وجود دارد که برای اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله تفاوت باتری ها توصیه می شود. به طور کلی اگر برای شما دسترسی به برق در همه جای خانه وجود دارد و استفاده از سیم سیار وقت شما را زیاد نمیگیرد بهتر است از انواع برقی استفاده کنید. زیرا نگهداری از باتری ها و شارژ کردن مکرر آنها کاری نسبتا زمان بر است و در صورت نیاز به تعویض باتری هزینه نسبتا زیادی را باید متقبل گردید.
موتور
مثل همهی دستگاههای الکتریکی، موتور یکی از مهمترین قسمت یک دریل معرفی است. برخی موتورها ساده هستند. نوع دیگری از موتورها از گیربکس بهره میبرند که مجموعهای از ویژگیها را به دریل میافزایند. ازجملهی این ویژگیها میتوان به قابلیت تنظیم سرعت، تغییر گشتاور و جهت چرخش اشاره کرد. لازم به ذکر است سرعت و گشتاور دریلها بهوسیلهی دیمر قابلتغییر است و هرچه سرعت کمتر باشد گشتاور موتور بیشتر خواهد شد. این ویژگی در دریل-پیچگوشتیها کاربردی اساسی دارد. چراکه سرعت بستن پیچ با سرعتی که باید در هنگام سوراخ کردن سطوح استفاده شود متفاوت است. نوع دیگر موتورها علاوهبر چرخش، قابلیت چکشی و ضربه زدن به سطوح را دارند. این ضربات در موتورهای با قدرت مختلف، متفاوت است و با نرخ ضربه در دقیقه شناخته میشود. میزان قدرت موتور دریلها برحسب وات سنجیده میشود که این اندازه از حدود ۲۰۰ وات شروعشده و بالا بودن این عدد به مفهوم قدرت بالاتر دستگاه است.
مهمترین امر در انتخاب دریل مناسب انتخاب سه نظام و اندازه مناسب آن است
اولین و مهم ترین بخشی که باید در انتخاب دریل به آن توجه کنیم، سه نظام است. بعد از موتور، مهمترین بخش یک دریل سهنظام است. چراکه این بخش علاوه بر انتقال نیروی موتور، وظیفهی نگهداشتن مته را هم بر عهده دارد. سه نظام به زبان ساده، قطعه ای است که انواع مته و سَری ها بر روی آن بسته می شوند تا عمل دریل یا همان سوراخکاری انجام شود.
سه نظام ها معمولاً در اندازه های رایج ۶.۵ میلیمتر، ۱۰ میلیمتر و ۱۳ میلیمتر ساخته می شود. این اعداد معمولاً برحسب اینچ یا میلیمتر بروی سه نظام حک شده است. این اعداد به معنای حداکثر قطر مته مورد استفاده است. مثلاً در سه نظام ۱۰ میلیمتر از مته های ۱۰ میلیمتر و کوچکتر می توان استفاده کرد.
سه نظام ها در دو نوع آچارخور و اتوماتیک (خودکار) تولید می شوند. برای باز و بسته کردن مته ها در سه نظام آچاری به یک آچار مخصوص نیاز است که اغلب همراه خود دریل می باشد. اما در سه نظام خودکار به این ابزار نیازی نیست و این کار به آسانی با دست صورت می گیرد. سه نظام اتومات نسبت به آچاری، کارکرد آسان تری دارد.
توجه
معمولاً سه نظام های اتومات و اندازه ۱۰ میلیمتر برای استفاده های خانگی، کار در منزل و اموری که تعویض سریع مته ها را می طلبد، مناسب هستند. دریل های با سه نظام ۱۳ میلیمتر نیز برای کارهای سنگین تر و کارگاهی انتخاب بهتری هستند. سه نظام های کوچکتر مانند ۶.۵ میلیمتر نیز برای ظریف کاری و امور ریز که دقت بالاتری نیاز دارند، طراحی شده اند.
انتخاب مته
متهها اندازههای مختلفی دارند. همچنین برحسب جنس سطوح و نوع فعالیت در انواع متنوعی تولید میشوند که در اینجا به چند نوع از متداولترین آنها اشاره میکنیم.
مته الماسه: این متهها با توجه به طراحی خاصشان برای سوراخ کردن مصالح ساختمانی نظیر سنگ و گچ و سیمان کاربرد دارند. باتوجه به نوع کارایی این متهها نیاز است که از مقامت بالایی برخوردار باشند. به همین جهت از ترکیبات کربن در ساخت این نوع متهها استفاده میشود.
مته فولادی: این نوع متهها آلیاژی فولادی دارند و برای سوراخکاری سطوح مختلف چوبی، فلزی و پلاستیکی مورداستفاده قرار میگیرند.
دیدگاهها